dinsdag, februari 16, 2010

Mobieltjes voor de Opkikker | Amsterdam - Zuid e.o. (De Echo)

Mobieltjes voor de Opkikker


Redactie - 11 februari - Daniël (midden) hoopt op veel mobieltjes. (Foto: Fotonova)..

STAD ­ De zevenjarige Daniël van den Bossche is net als ieder ander kind. Lekker spelen met zijn vriendjes, naar school gaan, huiswerk maken en naar de film gaan. Maar het grote verschil met andere klasgenootjes is dat hij ambassadeur voor de Stichting Opkikker is. Als voormalig kankerpatiënt draagt hij de Opkikker, de organisatie die chronisch zieke kinderen en hun gezin de dag van hun leven aanbiedt, een warm hart toe.


Daniël zit in groep 3 van de Buitenveldertse Montessorischool (BMS). Voor de Stichting Opkikker verzamelt hij de komende weken oude mobieltjes. In de centrale hal op school staat een grote inzameldoos waar iedereen zijn oude telefoon kan deponeren. De Opkikker krijgt van Vodafone 3,50 euro voor elk mobieltje.

De actie loopt vooralsnog niet zo hard, maar Daniël hoopt dat het uiteindelijk toch een succes gaat worden. Vorig jaar werden landelijk bijna 44.000 mobieltjes opgehaald. 'Ik spaar mobieltjes die het niet doen of oude mobieltjes. Het gaat nog niet zo snel; er zit nog maar één mobiel in', zegt hij sip. 'Maar ik hoop dat het binnenkort echt gaat leven, want het is voor een goed doel, de Opkikker.'

De jonge scholier heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het werk van deze stichting is. Daniël is ex-kankerpatiënt. Toen hij net vier jaar was, kreeg hij lymfklierkanker. In de periode dat hij ziek was, is hij naar een paar Opkikker dagen geweest en dat was altijd een groot festijn. 'Ik ben nu gelukkig twee jaar schoon en het gaat heel goed met mij', vertelt Daniël zijn verhaal. 'Met de Opkikker ben ik bijvoorbeeld een dagje naar Walibi World geweest en dat was geweldig. Het gaf veel ontspanning want doordat je plezier hebt, vergeet je al je zorgen voor even. Er gaan kinderen mee die nog in het ziekenhuis liggen en kinderen die al hersteld zijn. Iedereen heeft heel veel lol. Daarnaast is er goede begeleiding. Het is op alle fronten een superdag.'

De opbrengst van deze actie komt goed terecht. Stichting Opkikker heeft in 2009 zo'n 1.150 gezinnen opgekikkerd. In totaal werden 5.500 mensen getrakteerd op een Opkikkerdag. Daarbij wordt goed gekeken naar de persoonlijke wensen en interesses.

Mensen die willen helpen of hun mobieltjes willen doneren, kunnen meer informatie vinden op: http://www.opkikker.nl.