zondag, januari 27, 2008

Het was geweldig!!!!!


De afgelopen week waren we behoorlijk wat dagen van de leg van de vermoeidheid maar dat had een goede reden: we waren een dag lang in de watten gelegd tijdens een Super Opkikkerdag van Stichting de Opkikker.

's Ochtends vroeg werde we ontvangen met koffie en taart in het VIP centrum van Centre Parc de Eemhof in Zeewolde. We werden de hele dag begeleid door Lenno, een vrijwilliger van de Ronde Tafel Zeeuwsch-Vlaanderen, die naast dat hij de hele dag foto's maakte en ons filmde ook zeer aangenaam gezelschap was. Na de ontvangst gingen we chocolade gezichtjes maken in een chocoworkshop van chocosjakie. Na heerlijk met onze vingers in de chocola hadden gezeten werden we verwacht in de feestzaal voor een djembé les. Daarna werden we als echte royalties met een limousine en onder politie-escorte (voor en achter) naar Nijkerk gereden en werden alle stoplichten voor ons stilgezet en hielden de agenten te motor al het verkeer voor ons tegen terwijl wij aan de Jip en Janneke bubbels zaten. Daarna kregen we een lunchbuffet.
Toen gingen we naar een echt kabouterhuis waar Daniel en Estella werden omgetoverd tot kabouters door kabouter Balletje en kabouter Streepje. Vervolgens gingen we naar een politiebureau en toen Daniel en Estella in de politiepakjes waren gehesen gingen we buiten naar de politie auto kijken en toen we terug op het bureau kwamen .... was de cassetterecorder gestolen en het hele bureau overhoop gehaald. Gelukkig had de boef zijn petje laten slingeren, dus gingen we 'boeven vangen'. Met twee politiewagens door het Centre Parc, met zwaailichten en sirenes en Daniel achter de mobilofoon. En toen zagen we 'Vlugge Henkie' lopen. Gelukkig was vlugge Henkie niet zo vlug want Daniel en Estella waren 'vluggerder' en die vingen hem en stopten hem in de politie wagen.

En toen was alle energie op. Daniel wilde in de buggy en even alleen maar rust. Een ritje met de brandweerauto dat hem nog als extraatje werd aangeboden, werd afgeslagen. Hij was gewoonweg helemaal op en vol van indrukken. We togen weer naar de feestzaal waar we vervolgens werden vermaakt door artiesten als Darryl (hulpje van Ali B, blijkbaar?), Edwin (uit het achtergrondkoor van de Toppers, whoever they may be?), ene Karima en een of ander winnares van zo'n competitieprogramma op tv, Tessa heette ze. Estella stond mee te swingen op het podium. Ze vond vooral de rappers erg leuk (en die vonden haar ook leuk) en vroeg ook gelijk aan ons wat nou 'die sjit' betekende.De muziek was niet om aan te horen, maar als je kinderen het leuk hebben, dan heb je het als ouders ook leuk.

Een van die vrijwilligers op die dag kreeg nog de schrik van zijn leven; dat was brandweerman Armand, Arremand, aldus Daniel, een oud-collega van Gien. Vorig jaar rond Daniel's vierde verjaardag had Gien met Armand geregeld dat Daniel een dagje langs mocht komen op de brandweerkazerne in Osdorp. Daniel had toen een fantastische dag en een foto van Daniel en Armand op de spuitwagen hangt prominent bij ons in de kamer. Maar Armand wist niet dat Daniel ziek was geworden, dus die keek heel verbaasd toen hij Gien 's ochtends zag binnenkomen op de Eemhof.

Daarna wederom een buffet, maar de kinderen waren te moe om echt nog te kunnen eten. We besloten de maaltijden te stoppen in kiddybags voor onderweg en gingen op weg naar de auto. En toen kwam het allermooiste: we reden het terrein af en bij de uitgang stond een afscheidscomité van al die honderden vrijwilligers van stichting de Opkikker die keihard muziek hadden opgezet en die stonden allemaal te dansen en te zwaaien en te zingen met hun opkikkerparapluutjes. En we begonnen spontaan te huilen, we waren echt overdonderd door zoveel warmte en zoveel mensen die zich belangeloos inzetten. Armand sprong ook nog even voor onze auto om Daniel uit te zwaaien.Nou als jullie kinderen op school nog een leuke actie voor het goede doel willen regelen. Denk eens aan stichting de Opkikker