dinsdag, september 27, 2005

Het allereerste familie uitjeToen Estella werd geboren was het perfect 'kraamweekweer'. Omdat Estella op 1 augustus was uitgerekend hadden we de ergste scenario's in ons hoofd. We zagen ons al met 35 graden in het kraambed liggen. Maar gelukkig viel het mee. Het was aardig koel. En de eerste dag dat ons prille gezinnetje er op uit trok, acht dagen na de bevalling, was het voor het eerst weer redelijk zomerweer. Dus genoten we van een ijsje op het terras. Goed voor het zog en levensbehoefte nummer één voor Daniel.

maandag, september 05, 2005

Zo gewenst


Wat een geluk, wat een rijkdom en wat een gewenste kindjes. Mama's en papa's in tweevoud die van jullie houden. Dit hadden we jaren geleden niet kennen denken én wensen.

De aangifte
Mama komt op het stadsdeelkantoor: "Ik kom mijn dochter aangeven". "Nou mevrouw, dat maken we niet vaak mee dat moeders zelf hun kinderen aan komen geven. U ziet er al zo goed uit".

Zomaar een paar foto's....

van de afgelopen drie weken

vrijdag, september 02, 2005

Daniel maakt kennis met zijn zusjeDe eerste dag

Ze is er. Vier gelukkige mama's en papa's


Een apgar score van acht, na een benauwd half eerste uurtje.


Voor het eerst aan de borst.


En daarna lekker slapen.

Wie is wie?Daniel en Estella, allebei bij vertrek uit het Slotervaart ziekenhuis. De bovenste foto dateert van 2 maart 2003, de onderste foto is van 13 augustus 2005. En tot onze grote verbazing had Estella nóg meer haar dan Daniel. Nóg meer????

Waar blijft de tijd?

En zo is het alweer 2 september en is het morgen alweer de derde weekverjaardag van onze Estella. De imamama's moeten nog wennen aan hun nieuwe leven, maar er komt langzaam weer iets van ritme en regelmaat.
Estella is flink gegroeid. Ze woog deze week maar liefst 3840 gram, zo bleek tijdens het weeguurtje op het CB. Ze doet zich dan ook flink tegoed aan de imamelk. Ze lijkt wat drinkgedrag ook erg op haar grote broer. 's Nachts laat ze zes uur lang niets van zich horen, overdag - tot het eind van de middag - komt ze om de drie a vier uur, maar zo tegen vijf uur begint het clusteren. Tot tien uur 's avonds drinkt ze gezellig om het half uur een slok om daarna in een diepe slaap te vallen. Ook is Estella net als Daniel een gezelligheidsdiertje. Ze wil voortdurend meekletsen en meedoen. Daniel is al goed gewend aan zijn zusje. Baby Tella krijgt veel kusjes en als ze wordt gevoed zit hij er tegenwoordig strak naast of met zijn benen in de nek van ima Chantal.